Grude ubjedljive, Jedinstvo u Tuzli bolje od Lokomotive
FOTO. Tuzlalive.ba

Premijer liga za rukometašice

Grude ubjedljive, Jedinstvo u Tuzli bolje od Lokomotive

A. Beganović

Aktuelne prvakinje naše zemlje, rukometašice Gruda, na otvaranju nove sezone upisale su ubjedljivu pobjedu u duelu sa Rogaticom (43:15).

Izabranice Zlate Zubac bez većih problema su nadigrale novajliju u društvu najboljih bosanskohercegovačkih klubova. Od samog početka susreta Gruđanke su diktirale tempo igre, a nakon prvih 30 minuta imale su prednost od 17 golova (24:7) i već tada je bilo odlučeno pitanje pobjednika.

U drugom dijelu ništa novo, odnosno izabranice Zlate Zubac nastavile su puniti mrežu gošći za konačnih 43:15. Najefikasnije u redovima Gruda bile su Amanda Marić i Nikolina Čutura sa po osam pogodaka, dok je Josipa Braćić dodala sedam. Kod gošći iz Rogatice sa četiri pogotka je najefikasnija bila Anđela Delić.

Do pobjede na otvaranju sezone stigle su i rukometašice tuzlanskog Jedinstva, koje su u Mejdanu nadigrale Lokomotivu iz Mostara (38:26). Najefikasnije kod pobjedničke ekipe bile su Admira Zvekić sa deset, te Marijana Sorak sa devet pogodaka, dok su Adnja Halebić i Edina Demić sa po osam pogodaka bile najefikasnije kod Lokomotive.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

U hercegovačkom derbiju rukometašice Izviđača su bile bolje od Zrinjskog (27:26), dok je Krivaja u Zavidovićima nadigrača Bihać (25:20), a susret Katarine i Goražda na rasporedu je danas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.