Kako ih je lijepo gledati nasmijane i sretne: Heroji nacije pohvalili svog sedmog igrača večeras

Nakon plasmana na EURO

Kako ih je lijepo gledati nasmijane i sretne: Heroji nacije pohvalili svog sedmog igrača večeras

E. Ganibegović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine 99,9% igrat će naredne godine na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj nakon pobjede koju je ostvarila večeras. Navijači BiH u Cazinu su napravili grotlo i na njihovim su krilima Zmajevi slavili veliku pobjedu, a na tome su im se heroji nacije znali zahvaliti i to više puta.

U pretposljednjem kolu kvalifikacija za EURO rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u grotlu dvorane u Cazinu sa 27:26 savladala Sloveniju i došla na korak od plasmana na EURO.

Tačnije, na Evropskom prvenstvu smo 99,9%. Trebali bismo izgubiti od Crne Gore i da se dese još tri ogromne senzacije u drugim grupama, pa da to ne bude tako.

Nakon utakmice izjavu su dala dva bh. reprezentativca i obojica su, između ostalog, pohvalili atmosferu u Cazinu. Senjamin Burić je kazao:

"Sve je bilo sjajno. Prije svega hvala ovoj sjajnoj publici. Osjetila se pozitivna atmosfera u gradu, vratili smo publici nakon sjajne borbe."

Osim njega, riječ je dobio Mirko Herceg. On je po proceduri zbog EHF-a dao izjavu na engleskom jeziku, ali je i on nekoliko puta podvukao kakve navijače naša selekcija ima. 

Oglasi

Opis nije dostupan.

"Bila je teška utakmica u dobroj atmosferi u Cazinu. Znali smo da Slovenija nije došla s najjačim timom, ali u svakom slučaju to je Slovenija. Igraju veoma dobar i brz rukomet. Dobro smo se spremali za meč. Opet kažem, sjajna atmosfera. Htjeli smo pobjedu... Izvinite umoran sam", rekao je Herceg uz osmijeh, pa nastavio:

"Čestitam mojim kolegama, stručnom štabu i veliko hvala ovim divnim ljudima koji su došli danas da nas podrže."

U trenutnoj situaciji naša selekcija je na tabeli najboljih trećepalsiranih druga sa dva boda kao i Farska Otsrva i samo nas dvije-tri senzacije u posljednjem kolu mogu odvojiti od plasmana na EURO.

Podsjetimo, EURO 2024. igra se u Njemačkoj i nadamo se da će se tamo pored rukometaša naći po prvi put i bh. fudbaleri.

Top Komentari

BigBosnianBoss
Podsjetimo, EURO 2024. igra se u Njemačkoj i nadamo se da će se tamo pored rukometaša naći po prvi put i bh. fudbaleri.??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi