Kao da se ništa nije desilo: Selektor Zmajeva hladan kao led nakon vjerovatnog plasmana na EURO

Dao izjavu poslije velike pobjede

Kao da se ništa nije desilo: Selektor Zmajeva hladan kao led nakon vjerovatnog plasmana na EURO

Eldar Ganibegović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovina ponovo se plasirala na Evropsko prvenstvo, 99,9 posto to sigurno možemo reći. Tri senzacije trebaju da se dese i naš poraz od Crne Gore da to ne bude tako. Večeras nam je taj veliki uspjeh donijela pobjeda u Cazinu protiv Slovenije (27:26), a nakon utakmice izjavu je, hladan kao led i ne pokazujući na svom licu mnogo emocija, dao selektor Irfan Smajlagić.

"Rezultat je građen na osnovu naših igara. Stvaramo selekciju, sistem igre neovisno o protivniku. Ako ne podižete sebe, ne dođete na određeni nivo, ne možete očekivati od protivnika da on bude slabiji", rekao je Smajlagić pa nastavio:

"Na osnovu svog rada gradimo rezultat. Okolnosti su uvijek drugačije. Mislim da i bazični moramo biti. Napredovati."

Naša selekcija je u večerašnjoj utakmici imala 11:7 odnosno +4 u jednom momentu, nakon čega je Slovenija iskoristila sedam vezanih napada, a u drugom dijelu je išla do maksimalnih +3.

Sve smo to uspjeli prebroditi i na kraju odbraniti jedan napad gostiju, te proslaviti veliku pobjedu. O toku večerašnjeg meča Smajagić je rekao:

"Govorimo o vrhunskim ekipama. Igra se 60 minuta i dovoljno je da uđete u crnu rupu od dvije-tri minute i umjesto jedan, četiri razlike gubite. To nam se desilo i u Sloveniji.

Oglasi

To i jest kvaliteta jedne ekipe, reprezentacije, odnosno igrača. Takav sistem uvesti u ekipu, imati određen profil igrača i da oni razumiju kako trebaju reagovati u takvim utakmicama."

Naredni meč i posljednje kolo naše rukometaše očekuje za tri dana na gostovanju kod Crne Gore. 

"Bit će puno lakše. S ovom pobjedom smo se plasiralo na EP. Taj jedan psihološki pritisak na mentalni sklop bit će odstranjen, ali i dalje idemo da zadržimo taj kontinuitet stvaranja ekipe, stvaranja sistema igre, selekcije igrača, tako da mislimo da će biti malo lakše mentalno, ali da će fizički biti zahtjevno i putovanje i utakmica", zaključak je Irfana Smajlagića. 

U trenutnoj situaciji naša selekcija je na tabeli najboljih trećepalsiranih druga sa dva boda kao i Farska Otsrva i samo nas dvije-tri senzacije u posljednjem kolu mogu odvojiti od plasmana na EURO. 

Podsjetimo, EURO 2024. igra se u Njemačkoj i nadamo se da će se tamo pored rukometaša naći po prvi put i bh. fudbaleri. 

Top Komentari

Chesa
Bravo za Irfana….
2 0
StarMoVe
Svaka čast! Ponos države!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi