Historijski dan za rukomet: Jedna ekipa igra dva meča u jednom danu

Zbog loših odnosa

Historijski dan za rukomet: Jedna ekipa igra dva meča u jednom danu

Ako na kladionici ili u TV programu slučajno vidite dva meča RN Loewena, nije greška, gruba štamparska niti nikakva druga.

Rukomet će danas ispisati novu stranicu historije, 24. mart 2018. ostat će ubilježen kao dan kada je jedna ekipa nastupila u dva takmičenja, najvišeg ranga. Prvi tim RN Loewena igrat će derbi kola u Bundesligi, protiv Kiela od 18 sati, dok će dva sata kasnije drugi tim pokušati ostvariti iole pozitivan rezultat u osmini finala Lige evropskih prvaka, protiv poljskog Vive Kielcea.

Organizacioni apsurd nastao je kao proizvod loših odnosa Evropske rukometne Federacije i njemačke Bundeslige koji su izazvali haotično stanje kada je u pitanju raspored, a ako se pitate zašto je prvi tim u Kielu, to je iz razloga što RN Loewen i njihovi navijači ne bendaju Ligu prvaka ni pet posto. Uopće ih ona ne zanima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi