Holandija šokirala Rusiju i plasirala se u finale Svjetskog prvenstva

Poznat prvi finalista

Holandija šokirala Rusiju i plasirala se u finale Svjetskog prvenstva

Rukometašice Holandije plasirale su se u finale Svjetskog prvenstva u Japanu.

One su u jutrošnjem finalu pobijedile favorizovane Ruskinje sa 33:32 i na taj način napravile veliku senzaciju.

Iako je Rusija bila bez poraza u dosadašnjem dijelu prvenstva, Holandija je danas ipak uspjela da je pobjedi i izbaci s turnira.

Holanđanke su većin dijelom prvog i u prvoj polovini drugog poluvremena imale prednost na svojoj strani od jednog do dva gola, ali Ruskinje prelaze u vodstvo negdje oko 40. minute i tada se činilo da će prelomiti meč. Ipak, Holanđanke se nisu predavale i u vrlo uzbudljivoj završnici uspjele su slaviti pobjedu s golom razlike.

Do trijumfa su ih vodile Abbingh i Polman sa po osam postignutih golova, dok su Van der Heijden i Dulfer postigle po četiri.

Kod Ruskinja uvjerljivo najbolja je bila Vyakhireva sa čak 11 postignutih golova, a iza nje se istakla i Sen sa šest zgoditaka.

Holanđanke će u finalu igrati proitv boljeg iz meča Norveška - Španjolska koji počinje od 12.30 sati.

Top Komentari

Keno
rusi izgleda prestali pumpati sportiste drogama. Ne davno nase zenske ih dobise s kosarkom
3 2
Arnel925
Ja inace gledam samo zenski sport da vidim dobre noge, guzu, sise itd. I mogu reci da nisam bio razocaran ovo prvestvo bilo je svega pomalo
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi