Hrasnica slavi Fuću i svoje "Vučice ispod Igmana"
Rukometašice Hrasnice na povratku iz Cazina, sa utakmice s Krajinom: Slijedi odmor, a onda pripreme za elitni rang

Plasirale su u Premijer ligu

Hrasnica slavi Fuću i svoje "Vučice ispod Igmana"

Dva kola prije kraja takmičenja u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine Ženski rukometni klub „Hrasnica“ obezbijedio je prvo mjesto te na taj način izborio plasman u elitni razred bh. rukometa - Premijer ligu za rukometašice.

Titulu prvakinja izborile su Almedina Mehović, Šejla Čardaklija, Merima Karišik, Amina Bečirbašić, Elma Mehović, Marija Šehovac, Milana Močević, Ena Hasibović, Ema Hasibović, Adna Šurković, Hena Pamuk, Samra Ramić, Samira Mulić, Melisa Omerović i Melina Telarević sa trenerima Fuadom Lokvančićem i pomoćnicima Davorom Ljiljanićem i Dubravkom Božićem, te fizioterapeutima Amerom Nezirovićem i Samirom Šahmanijom.

Uspjeh „Vučica ispod Igmana“ kako ih od milja zovu navijači veći je ako se ima u vidu da ekipu uglavnom sačinjavaju rukometašice mlađe od 18 godina, a on predstavlja i svojevrsnu nagradu za ogroman entuzijazam popularnog Fuće.

On je 2008. došao na ideju da organizuje klub, a učešće u Premijer ligi Hrasnica je prvi put izborila u sezoni 2011/12. Ispala je nakon dvije sezone i evo sada se ponovo vraća među najbolje timove BiH.

Nevjerovatan je kuriozitet vezan za rukometašice Hrasnice.

"Ena Hasibović je najstarija naša igračica, ona ima 36 godina, a u timu igra i njena kćerka Ema koja nema ni 18. Sve ostale igračice su mlađe od 18 godina", priča Lokvančić.

Kada su ispali iz lige, igračicama koje je tada okupio rekao je da će za tri-četiri godine igrati Premijer ligu.

"Sve igračice su iz vlasititog pogona. Sve su došle sa 14-15 godina i obećao sam im da će dok stasaju igrati u elitnom rangu. Radili smo mukotrpno i zahvaljujući entuzijazmu i predanošću uspjeli smo se vratiti u Premijer ligu."

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Legendarni Fućo ističe da je i njemu lakše otkako su se ekipi priključili Davor Ljiljanić i Dubravno Božić.

"Davor je vlastitim sredstvima kupio kombi da bismo mogli ići na gostovanja. Nekada on plati gorivo, ja ručak, a nekad je obrnuto. Inače, niko nam osim sporadično Općine Ilidža ne pomaže u našem radu. Za vrijeme ministra Emira Hadžihafizbegovića dobili smo neka sredstva od Kantona, ali nikada više. Preteško je sve ovo održavati jer kada nešto napraviš odoše igračice tamo gdje ima novca, ko valja ode u Ilidžu i ostale klubove, pa onda moraš ispočetka", priča Lokvančić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi