Hrvati razbili Crnu Goru, šokantan poraz Slovenije
Foto: EPA

Baraž za SP

Hrvati razbili Crnu Goru, šokantan poraz Slovenije

M. Šljivak

Rukometaši Hrvatske pobijedili su večeras u meču baraža za Svjetsko prvenstvo Crnu Goru rezultatom 32:19 i Kauboje samo čudo može odvojiti od plasmana na završni turnir.

Nakon izjednačenog uvoda u meč Hrvati su u finišu prvog poluvremena dodali gas i na odmor su otišli sa sedam golova prednosti, 17:10.

Nastavak također donosi odličnu igru izabranika Line Červara. Potpuno su pregazili Crngorce i na kraju su slavili pobjedu od velikih 13 golova prednosti.

Zlatko Horvat i Manuel Štrlek su postili po šest golova, Luka Cindrić je dodao pet, dok je kod Crne Gore Nemanja Grbović postigao četiri gola.

Pravi šok doživjela je selekcija Slovenije koja je na svom terenu poražena od Mađarske 24:29 i za njih će SP ostati san.

Iako su Slovenci bili veliki favoriti na kraju su se potpuno raspali u drugom poluvremenu i doživjeli su poraz koji im zatvara vrata SP-a.

Mađarska je koristila apsolutno svaku grešku rukometaša Slovenije i na kraju je upisala pobjedu, ogromnu pred revanš pred svojim navijačima.

Tim Veselina Vujovića je pred velikim izazovom u revanšu i teško da će i čudo sjajnog trenera da im pomogne ovog puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi