Izgubio strpljenje, pa će umjesto za Hrvatsku nastupati za Švicarsku

Nik Tominec se predomislio

Izgubio strpljenje, pa će umjesto za Hrvatsku nastupati za Švicarsku

Edmir Škorić

Nik Tominec više nema strpljenja, odlučio se odazvati pozivu švicarskog selektora.

Kada ga je 2013. godine Slavko Goluža "uočio" i odlučio da računa na njega, Tominec je odbio pozive Slovenije i Švicarske, pa je s Hrvatskom osvojo srebro na Mediteranskim igrama.

Nakon toga nije dobio pravu priliku i sada je odlučio da nastupa za Švicarsku.

"Zahvaljujem selektorima na prilikama koje sam dobio iako ih nije bilo puno, no odlučio sam da ću od sada nastupati za Švicarsku. Teška odluka, ali nakon svih tih godina čekanja sam izgubio nadu da ću ikada biti igrač na kojeg ozbiljno računa bilo koji selektor reprezentacije moje Hrvatske", poručio je 26-godišnji igrač Schauffhausena.

Tominec smatra da se u reprezentaciju Hrvatske pozivalo raznorazne igrače koji ne zaslužuju da budu na spisku, a na kraju je ipak odlučio da je najbolje da pomogne Švicarskoj, koja će usput rečeno umjesto BiH igrati baraž za Svjetsko prvenstvo protiv Norveške.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi