Hrvatska legenda preuzela PPD Zagreb

Zamjena za Vujovića

Hrvatska legenda preuzela PPD Zagreb

Hrvatski šampion PPD Zagreb okončao je potragu za novim trenerom.

Prošle sedmice klupa Zagreba iznenada je ostala upražnjena nakon što ju je napustio Veselin Vujović, a njegovo mjesto, kako prenose u susjedstvu, dolazi Igor Vori.

Iako je u opticaju bilo još nekoliko poznatih imena, vodstvo kluba se odlučilo za Vorija čije će službeno predstavljanje biti upriličeno u utorak tačno u podne u trofejnoj sobi Kutije šibica.

O Voriju je više-manje sve poznato. Riječ je o legendarnom hrvatskom rukometašu koji je za 'Kauboje' igrao čak 15 godina, a u tom periodu je, između ostalog, osvojio olimpijsku medalju u Atini, trofej svjetskog šampiona u Portugalu...

Po završetku bogate karijere radio je kao sportski direktor u hrvatskoj reprezentaciji, a bio je i pomoćnik Lini Červaru na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi