Poništena rukometna sezona u Hrvatskoj!

Neće biti šampiona ni u jednoj kategoriji

Poništena rukometna sezona u Hrvatskoj!

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) poništio je sva ligaška i kup takmičenja u ovoj sezoni, saopšteno je iz ove organizacije.

Dakle, drugim riječima, to znači da će Hrvatska ostati bez rukometnih prvaka ove sezone u apsolutno svim kategorijama u kojima takmičenja nisu završena.

Neće biti ni ispadanja iz liga ni ulazaka u više rangove.

"Svi klubovi zadržavaju u narednoj sezoni 2020./2021. status u onoj ligi kojoj su pripadali na početku sezone 2019./2020., što znači da nema ispadanja iz liga niti plasmana u viši rang natjecanja. Za natjecanja u europskim rukometnim ligama, kao i za sudjelovanje u SEHA - Gazprom ligi u sezoni 2020./2021., prijavit će se klubovi koji su taj status stekli na završetku sezone 2018./2019", navodi se u saopštenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi