Ima 39 godina, a nosio Zmajeve do pobjede: Nikola Prce odigrao 100. meč u reprezentaciji BiH!

Jedan od najboljih ikad

Ima 39 godina, a nosio Zmajeve do pobjede: Nikola Prce odigrao 100. meč u reprezentaciji BiH!

E. Čaušević

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u gostima pobijedila Finsku sa 30:26 u meču trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Zmajevi su stigli do izuzetno važne pobjede koja nas je približila još jedan korak ka velikom uspjehu i plasmanu na EP. Iako meč u Finskoj nije bio nimalo lagan na kraju su izabranici Bilala Šumana upisali pobjedu.

U dresu našeg tima večeras su briljirali Nikola Prce i Benjamin Burić koji su najzaslužniji za pobjedu. Prce koji je već uveliko veteran ponovo je nosio bh. selekciju do pobjede i bio je najefikasniji sa čak deset golova, dok je Burić upisao 14 odbrana.

Nikola Prce je sigurno jedan od najboljih rukometaša u historiji naše reprezentacije, a već godinama nosi ovaj tim. Iako će uskoro proslaviti svoj 39. rođendan još uvijek je itekako važan dio ovog tima.

Prce je očitao lekciju Fincima i pokazao svoj rukometni kvalitet koji nikada nije bio sporan. Također, treba pohvaliti njegovu nevjerovatnu želju svaki put kada obuče dres bh. reprezentacije i on sigurno može biti najbolji primjer za sve ostale rukometaše koji su tu i koji će tek doći.

Ono što je također vrijedno svake pohvale jeste da je Prce večeras upisao sjajan jubilej jer je odigrao 100. utakmicu u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Naravno, to je uradio u stilu sa deset golova u veoma važnoj pobjedi, te je imao samo jedan jedini promašaj.

Promo

Top Komentari

Rodjeni1985
LEGEND!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi