Smajlagić objavio spisak za Sloveniju i Crnu Goru, jedno ime izaziva osmijeh na lice!

Nikada jači sastav

Smajlagić objavio spisak za Sloveniju i Crnu Goru, jedno ime izaziva osmijeh na lice!

E. Oštraković

Selektor seniorske muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Irfan Smajlagić skratio je spisak igrača za posljednja dva duela u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Nakon što je naša reprezentacija ostvarila dvije pobjede protiv Kosova, situacija je sada malo bolja, ali jasno da je cilj daleko.

Smajlagić je svoj prvobitni spisak skratio na 21 ime, a konačno je na glavnom spisku i Benjamin Burić koji je propustio posljednje utakmice reprezentacije zbog povrede.

Osim njega tu je i Harun Hodžić koji je također zbog povrede propustio posljednje utakmice, a tada je na golu briljirao Ahmetašević.

Na spisku se nalazi 21 rukometaš, a to su:

Golmani: Benjamin Burić (Flensburg; Njemačka), Admir Ahmetašević (Winterthur; Švicarska), Harun Hodžić (Chambery; Francuska)

Oglasi

Pivoti: Senjamin Burić (Skjern; Danska), Adin Faljić (PPD Zagreb; Hrvatska), Elmir Građan (Olympiacos; Grčka), Amir Muhović (Celje; Slovenija)

Krila: Vlado Draganić (Borac; BiH), Adi Mehmedćehajić (Gračanica; BiH), Srđan Predragović (Alpla Hard; Austrija), Luka Perić (Borac; BiH), Mladen Bošković (Izviđač; BiH).

Bekovi: Mirsad Terzić (Wisla Plock; Poljska), Milan Vukšić (Izviđač; BiH), Marko Davidović (Tatran Prešov; Slovačka), Mirko Herceg (Csurgoi; Mađarska), Dino Hamidović (Gyongyos; Mađarska), Igor Mandić (Cocks; Finska), Luka Knežević (Borac; BiH), Marko Panić (Montpellier; Francuska), Nedim Hadžić (Maglaj; BiH)

Naši najbolji rukometaši će 27. aprila u Cazinu dočekati Sloveniju od 20 sati, a potom gostuju Crnoj Gori 30. aprila od 18 sati.

Nakon četiri odigrana kola u grupi 7 prvoplasirana je Slovenija, koja ima osam bodova i već je izborila plasman na Euro. Crna Gora i BiH imaju po četiri boda, a Kosovo je bez bodova.

Top Komentari

Očekuju nas teške utakmice. Smajlagić zna šta radi a mi moramo biti svjesni da nemamo kvalitet reprezentacije od prije par godina. Naši igrači koji igraju vani nisu u najboljoj formi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti