Isić srušila šampionske snove Goraždanki, Plemkinje slavile

Isić srušila šampionske snove Goraždanki, Plemkinje slavile

A. Beganović

U okviru 17. kola Premijer lige za rukometašice odigrano je pet susreta, a do iznenađujuće pobjede stigle su rukometašice Lokomotive, koje su u Mostaru bile bolje od Goražda (32:29).

Mlada ekipa Lokomotive u proljetnom dijelu sezone pruža sjajne partije, što su na svojoj koži osjetile i Goraždanke, koje su ovim porazom umanjile svoje šanse za osvajanje titule.

Lokomotivu su do pobjede vodile Isić sa 13, te Demić sa pet pogodaka, dok su kod Goražda najefikasnije bile Mujagić sa 16, te Pjano sa sedam pogodaka.

Vodeća ekipa prvenstva, Mira iz Prijedora, na domaćem terenu je bez većih problema savladala Jedinstvo iz Brčkog (33:26). Vlahović sa 11, te Damjanović sa osam pogodaka bile su najefikasnije kod Mire, dok je Katić sa osam pogodaka predvodila Jedinstvo.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Aktuelne prvakinje, rukometašice Zrinjskog, u hercegovačkom derbiju su savladale Grude (30:24). Mladić sa osam pogodaka bila je najefikasnija kod Plemkinja iz Mostara, dok je Klinac sa isto toliko bila najučinkovitija kod Gruda.

Gostujuće pobjede ostvarile su rukometašice Krivaje i Katarine. Krivaja je na Ilidži bila bolja od istoimene domaće ekipe (22:21), dok je Katarina u Banjoj Luci savladala Borac (32:23).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.