Rukometašice stolačke Iskre osvojile turnir na Ilidži

Stočanke upisale tri trijumfa

Rukometašice stolačke Iskre osvojile turnir na Ilidži

Haris Zilić

Rukometašice Iskre iz Stoca osvojile su rukometni turnir na Ilidži koji je održan u sklopu Festivala sporta Ilidža 2021.

Turnir je održan u kategoriji pionirki, djevojaka rođenih 2008. godine i mlađe, a Iskra je do prvog mjesta stigla sa tri trijumfa.

Izabranice Senada Ivankovića savladale su RK Hadžići Interlogistic, RK Bosna Tešanj i RK Turbina Jablanica.

Drugo mjesto zauzeo je RK Hadžići Interlogistic, treća je bila Turbina, a četvrtoplasirana ekipa Bosne iz Tešnja.

Za najbolju igračicu proglašena je Emili Papac iz Iskre, najbolji strijelac je još jedna igračica tima iz Stoca, Anđela Previšić, dok je titulu za najbolju golmanicu pripalo Asji Domuz iz RK Hadžići Interlogistic.

Ovo je drugi turnir za rukometašice u sklopu Festivala sporta, a na prvom turniru 2019. godine slavila je ekipa Trebjese iz Nikšića, dok turnir 2020. godine nije održan zbog pandemije koronavirusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi