Obrvan pred dva ključna ispita: Želimo ostati na tragu utakmice sa Austrijom

U Bugojnu protiv Njemačke

Obrvan pred dva ključna ispita: Želimo ostati na tragu utakmice sa Austrijom

Samir Mlaćo

Rukometna reprezentacija naše zemlje okupila se danas na Ilidži kako bi počela pripreme za posljednji ciklus kvalifikacija za EP 2022.godine.

Očekuju nas susreti sa Njemačkom u Bugojnu, a potom Austrijom u Austriji.

Protiv rukometne velesile Njemačke igramo 29. aprila u Bugojnu.

"Najveće očekivanje je da se plasiramo na EP. Sada nas čekaju dvije teške utakmice. Njemačka dolazi kompletna i favorit je protiv svakoga. Želja nam je da ostanemo na tragu prošle utakmice sa Austrijom u pristupu i angažmanu. U dobroj igri bi tako tražili priliku za bod ili pobjedu. U mislima ćemo biti i na zadnju utakmicu sa Austrijom", kazao je selektor naše reprezentacije Ivica Obrvan.

"Jučer su neki igrači igrali zadnje utakmicu, nije bilo povreda, a biće zakašnjenja zbog putovanja. Očekujemo kompletiranje svih igrača u toku dana i prvi glavni trening sutra u jutarnjim satima", dodao je naš selektor.

Na spisku za ove mečeve nalaze se: Benjamin Burić, Admir Ahmetašević, Nebojša Bojić, Alen Ovčina, Vedran Delić, Nikola Prce, Mirsad Terzić, Mirko Herceg, Dino Hamidović, Josip Perić, Ivan Karačić, Dejan Malinović, Neven Stjepanović, Ibrahim Haseljić, Vladan Đurđević, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Elmir Građan, Edin Klis, Milan Vukšić, Stjepan Jozinović, Luka Perić i Adin Faljić.

Utakmica BiH – Njemačka igra se u Bugojnu 29. aprila od 16:10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi