Nastavlja se "sapunica" u bh. rukometu: Obrvan diže sidro, ali i zavija RSBiH u crno?

Očekuje nas dvomeč protiv Grčke

Nastavlja se "sapunica" u bh. rukometu: Obrvan diže sidro, ali i zavija RSBiH u crno?

H. Zilić

Rukometnu rerprezentaciju Bosne i Hercegovine uskoro očekuju utakmice predbaraža za SP protiv selekcije Grčke.

Selektor Obrvan je nedavno objavio spisak igrača za pomenuti dvomeč sa Grcima, ali još je sve na koncu kada je u pitanju selektorska pozicija Obrvana.

Nedavno smo objavili vijesti da Obrvan ima potpisan ugovor do 2025. godine što je tačna informacija, dobio je produženje nakon plasmana na Evropsko prvenstvo, a nove informacije do kojih smo došli govore da je hrvatski stručnjak podnio ostavku zbog neisplaćenih plata za proteklih nekoliko mjeseci.

RSBiH je povukao novčana sredstva iz EHF-a od 60.000 eura, pa bi se mogao i taj dio završiti, ali pitanje je šta dalje, jer je predsjednik RSBiH Marinko Umićević izjavio da bi advokat selektora Obrvana mogao stvoriti probleme pred duel protiv Grčke.

Umićević je također ranije u intervju za "Nezavisne novine" istakako da je plata od 5.000 eura puno i da je takav ugovor štetan, međutim, kako smo već spomenuli ugovor je na snazi do 2025. godine.

Obrvan neće vjerovatno voditi selekciju protiv Grčke, ali šta će dalje biti i kakva je sudbina selektorske pozicije u reprezentaciji Bosne i Hercegovine teško je reći.

Novinar našeg portala je na EP-u u Bratislavi na press konferenciji upitao selektora Obrvana kakvi su planovi za dalje, nakon čega je Obrvan samo ustao ne želeći odgovoriti. Ovome dodajmo da Obrvan na selektorskoj poziciji ima omjer od jedne pobjede i sedam poraza u osam odigranih utakmica, a jedini trijumf je ostvario protiv Austrije u Bugojnu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Tragom novih informacija pokušali smo kontaktirati Obrvana, ali na naše pozive nije odgovarao do trenutka objave ovog teksta.

Dosta je upitnika pred duele predbaraža za SP. U RSBiH vjeruju da će pronaći rješenje, dok sa druge strane Obrvan traži isplatu dugovanja prema validnom ugovoru.

U bh. rukometu očigledno nijedan ciklus ne može proći bez neizvjesnosti.

Top Komentari

plemic
visoka plaća selektoru. zna li mi tko reći jesam li ja predsjednik rs bih ili je to dotični umčević?
5 1
bahlje
Podrška Selektoru , a ove idiote iz saveza strpati u zatvor zato što ne poštuju ono što su potpisali !
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije