Izabran novi Upravni odbor koji broji devet članova

Promjene u rukovodstvu RK Čelik

Izabran novi Upravni odbor koji broji devet članova

D. Kurbegović

U petak je održana vanredna sjednica Skupštine RK Čelik Zenica na kojoj je izabran novi Upravni odbor i rukovodstvo Skupštine zeničkog premijerligaša.

Vanredna sjednica je sazvana nakon najave dosadašnjeg prvog čovjeka kluba Paneta Škrbića da se povlači s ove funkcije kako bi u rukovodeće strukture kluba došli novi ljudi s novim idejama, znanjem i energijom koji bi u narednom periodu trebali donijeti stabilnost i napredak u funkcionisanju kluba.

Za novog predsjednika Upravnog odbora RK Čelik izabran je Sanel Hasanović, urednik i novinar RTV Zenica, ujedno i bivši rukometaš, a novi sastav Upravnog odbora činit će devet članova među kojima su: Dino Eminović, dr Anel Okić, Nermin Salkanović, Nero Berbić, Eldin Durmić, Ahmed Cerić, Nedim Šehić, Seldin Rizvanović i Aldin Begagić.

Izabrano je i novo rukovodstvo Skupštine RK Čelik na čijem će čelu u naredne četiri godine biti dosadašnji predsjednik UO Pane Škrbić, a potpredsjednik je prof.dr Dževad Drino. Izabran je i Nadzorni odbor kluba koji će predvoditi mr Emir Skopljak, asistent na Ekonomskom fakultetu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Rukometaši Čelika će sudjelovati na kvalitetnom turniru u Zavidovićima na kojem će uz Čelik nastupiti prvak naše države Izviđač, lider Premijer lige Vogošća te domaćin Krivaja. U planu je do početka prvenstva odigravanje još najmanje dva pripremna susreta .Za sada je dogovorena utakmica sa sarajevskom Bosnom, u srijedu 25. januara i Konjuhom u petak 27. januara, oba meča bit će odigrana u zeničkoj Areni.

Iz Rukometnog kluba Čelik pozivaju i sve ljubitelje sporta, vjerne navijače da na njihovoj oficijelnoj Facebook stranici se informišu i o mogućnosti kupovine pretplatničkih karata za drugi dio sezone 2016/2017 Premijer lige BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi