Izviđač protiv Borca za titulu, niko ne zna ko ispada

Premijer liga BiH za rukometaše, 26. kolo

Izviđač protiv Borca za titulu, niko ne zna ko ispada

Adnan Beganović

Odigrano je posljednje 26. kolo regularnog dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše, nakon kojeg još uvijek nije jasno ko će napustiti društvo najboljih bosanskohercegovačkih klubova.

Izviđač, koji će se protiv Borca igrati susrete za prvaka naše zemlje, pretrpio je poraz na gostovanju kod Bosne iz Visokog. Slavila je Bosna rezultatom 35:33, a do pobjede su je vodili Hurem sa devet i Grujić sa osam pogodaka, dok su kod Skauta najefikasniji bili Pavlak sa šest i Grbavac sa pet pogodaka.

Vogošća je gostovala u Mostaru gdje je savladala domaći Zrinjski (30:29). Omerović i Hrbat sa po šest pogodaka su bili najefikasniji kod Vogošće, dok su Delić sa devet, te Buntić sa sedam pogodaka bili najefikasniji kod Plemića.

Krivaja je u Zavidovićima nadigrala Lokomotivu (37:33), Derventa je bila bolja od Gradačca (35:23), Konjuh je u Živinicama savladao Bosnu iz Sarajeva (29:21), Čelik je u Tuzli bio bolji od Slobode (36:30), dok je Gračanica bila bolja od Prijedora (34:30).

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Izviđač je prvenstvenu trku okončao kao prvoplasirani, pa će s Borcem, koji je učestvovao u Regionalnoj ligi razigravati za prvaka Bosne i Hercegovine, dok se još uvijek ne zna ko će napustiti društvo najboljih, pošto dva susreta visočke Bosne još uvijek nisu registrovana nakon što su žalbe zbog nastupa Mirze Hurema uložili Gradačac i Lokomotiva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.