Izviđač reda pobjede, Gračanica poraze

Rukometna Premijer liga BiH

Izviđač reda pobjede, Gračanica poraze

Edmir Škorić

Rukometaši Izviđača slavili su na gostovanju u Gračanici sa u meču 19. kola Premijer lige BiH rezultatom 30:25.

Gosti iz Ljubuškog opravadali su ulogu favorita, pa su u Gračanici stigli do lagane pobjede. 

Od početka se vidjelo u kojem pravcu ide utakmica. Izviđač je kontrolisao stvari na parketu, a pet minuta prije kraja imao je sigurnih sedam golova razlike (30:23). Časno su domaći i izgubili, obzirom kako su se stvari odvijale u prvih 30 minuta.

Osmanhodžić je postigao sedam pogodaka za Gračanicu, te je bio najefikasniji igrač na utakmici. Hrstić je postigao šest, Ereš pet u timu Izviđača. Ivanković je sakupio 13 odbrana za Izviđač, Ahmetašević na drugoj strani 12 odbrana.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ovo je šesti uzastopni poraz Gračanlija, dok je Izviđač u seriji od osam pobjeda. Izviđač je lider s 54 boda (18 pobjeda i poraz), dok je Gračanica dvanaestoplasirana sa 19 bodova.

Izviđač u narednom kolu dočekuje Gradačac, dok će Gračanica u goste cazinskoj Krajini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti