Izviđač ubjedljiv na gostovanju u Vogošći

Rukometna Premijer liga BiH

Izviđač ubjedljiv na gostovanju u Vogošći

E. Čaušević

Rukometaši Izviđača ubjedljivo su slavili na gostovanju protiv ekipe Vogošće (33:21) u okviru 12. kola rukometne Premijer lige BiH.

U derbiju kola Vogošća je pretrpjela težak poraz na domaćem terenu protiv prvoplasirane ekipe na tabeli Premijer lige BiH Izviđača. Domaća ekipa odigrala je dobro prvo poluvrijeme i na pauzu se otišlo s rezultatom 12:11 za Vogošću.

Ipak, u drugom poluvremenu gosti iz Ljubuškog su igrali sjajno. Iz minute u minutu su povećavali svoju prednost, da bi na kraju sasvim zasluženo slavili sa 33:21. 

U ekipi Izviđača odličan je bio golman Tolić koji je upisao 15 odbrana, dok je najefikasniji bio Hrstić sa šest golova. Kod domaće ekipe istakli su se Divković i Korjenić koji su postigli po šest golova, dok je golman Šabanović imao devet odbrana.

Premijer liga BiH, 12. kolo:

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Vogošća - Izviđač 21:33

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.