Izviđač savladao Borac i napravio veliki korak prema tituli

Odlična rukometna predstava u Ljubuškom

Izviđač savladao Borac i napravio veliki korak prema tituli

Haris Zilić

Derbi rukometnog prvenstva BiH pripao je ekipi Izviđača.

Tim iz Ljbuškog je u 27. kolu PLBiH savladao Borac iz Banja Luke rezultatom 30:26 i tako napravio ogroman korak prema novoj tituli prvaka naše zemlje.

U Ljubuškom je viđena odlična rukometna predstava koja je opravdala epitet derbija.

Najefikasniji kod Izviđača bio je bh. reprezentativac Milan Vukšić sa osam golova, Jozinović, Bošković i Kos su postigli po šest pogodaka. Na drugoj strani najraspoloženiji bio je još jedan bh. reprezentativac Luka Perić sa šest golova, dok je Savo Slavuljica zabio pet.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Tim iz Ljubuškog je ovim trijumfom nadoknadio i minus iz Banjaluke gdje je Borac slavio sa 24:23, a ovo će biti veoma bitno ako oba tima na kraju budu imala isti broj bodova. Izviđač ima dva boda više u odnosu na Borac, a do kraja prvenstva ih očekuju gostovanje dobojskoj Slogi, domaća utakmica protiv Slobode i gostovanje Krivaji, dok Borac dočekuje Slogu (GV-U) i Konjuh, te gostuje dobojskoj Slogi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi