Rukometna Premijer liga BiH

Jahić: Nadamo se pobjedi protiv Bosne

J. Duvnjaković

Rukometaši Slobode sutra dočekuju sarajevsku Bosnu u okviru 14. kola rukometne Premijer lige BiH.

Kapiten tuzlanske ekipe Bakir Jahić kazao je da ih sutra očekuje teška utakmica protiv pojačane ekipe Bosne.

"Sutra nam u goste dolazi ekipa Bosne koja je dovela dva kvalitetna igrača, Rahimića i Šahinovića. Veoma iskusni igrači koji su igru Bosne podigli na viši nivo. Ako uspijemo zaustaviti ta dva igrača, mislim da možemo doći do pobjede. Imali smo par utakmica u kojima smo loše odigrali i sutra ćemo dati sve od sebe da pobijedimo ekipu Bosne jer su nam ovi bodovi jako bitni", rekao je Jahić.

Rukometaš Slobode Amar Husejnović izjavio je da je iza tuzlanske ekipe jedan loš period, te da su svi složni da moraju savladati Bosnu jer sa tri boda imaju šanse za opstanak u ligi.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Atmosfera u svlačionici je odlična, svi smo složni, želimo osvojiti tri boda, ostati u ligi i spasiti Slobodu. Nadamo se da ćemo imati mogućnost za ostanak jer nismo imali sreće u prethodnim utakmicama. Ekipa Bosne je pojačana igračima koji su igrali u drugim klubovima, ali mi gledamo sebe. Igrat ćemo svoju igru i mislim da neće biti problema. Pozvao bih navijače da dođu i da nas podrže", rekao je Husejnović.

Ekipa Slobode oslabljena ulazi u sutrašnju utakmicu, Hajdarević neće igrati zbog loma prsta, dok Babović pauzira zbog viroze. Utakmica se igra sutra u Mejdanu sa početkom u 16 sati i 30 minuta, ulaz je besplatan.’

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.