Perić: Njemačka je ipak svjetska velesila, glavni akcenat je na duel protiv Austrije

Srednji bek naše reprezentacije

Perić: Njemačka je ipak svjetska velesila, glavni akcenat je na duel protiv Austrije

Haris Zilić

Rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuju posljednje utakmice u kvalifikacijama za EP protiv Njemačke i Austrije.


Jedan pozitivan rezultat u ta dva meča značio bi novi plasman naše selekcije na EP.

Rukometaš koji igra u sjajnoj formi je naš srednji bek Josip Perić. Član Eurofarma je najavio pomenute mečeve.

"Skupilo smo se više manje svi. Dobro treniramo. Protiv Njemačke će biti teška utakmica. Oni su ipak rukometna velesila. Vidjet ćemo gdje stojimo sa takvim ekipama. Želja nam je pozitivan rezultat, dat ćemo sve od sebe da vidimo šta možemo izvući, ali glavni akcenat je na utakmicu protiv Austrije", rekao je Perić, zatim dodao:

"Ako bi mogli ponoviti igru kao iz Njemačke uz rasploženog golmana, možemo izvući povoljniji rezultat. Što se tiče Austrije samo da ponovimo prošlu utkamicu i to je to."

Prokomentarisao je kratko i igre u svom novom klubu Eurofarm Pelisteru.

"Zadovoljan sam. Nisam pogriješio izboorm kluba. Super je ekipa, trener, ciljevi su nam visoko. Ide sve po planu."

Top Komentari

Famoza
Samo Pera odigraj kako znaš i nama nema zime... Buric dominantan, Vranjes, Haubicu ubacivat i lagano na evropsko. Sretno momci
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi