Jovanović i Rakočević novi rukometaši Kaknja

Kakanjci startali sa pripremama

Jovanović i Rakočević novi rukometaši Kaknja

E. Škulj

Trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović je sinoć izvršio prozivku igrača i održao trening pred start nove sezone u kakanjskoj sportskoj dvorani. 

Prozivci su prethodila dva treninga na terenu fudbalskog kluba Rudar Kakanj. Prvom treningu u drvorani KSC Kakanj se odazvalo 18 igrača među kojima i šest novajlija, od kojih su Nikola Jovanović i Miloš Rakočević posljednjeg dana prelaznog roka stigli u Kakanj.

Srednji bek Jovanović je iz Valjeva. Nastupao je za Metalac i Bor, te za RK Prijedor, dok je Rakoćević crnogorski internacionalac koji je ponikao u Sutjesci, a igrao je u Šamortu, makedonskom Pelisteru i posljednju sezonu u italijanskom Pallamano Pressanu.

Već ranije su ugovor sa ekipom Kaknja potpisali Sinanović, Zevkić, Živanić i Hasibović, dok se trener Zaimović odrekao usluga Đuhere, Glumičića, Bašića, Damjanovića, Gušića i Kalamande, a Agić je zbog studentskih obaveza odlučio da narednu sezonu provede u ekipi Jajca, a mladi Zahirović je potpisao za sarajavesku Bosnu.

Pored novajlija prvom treningu su se odazvali golmani Čehajić i Lilić, kao i igrači: Grab, Bjelopoljak, Amitović, Purić, Bevrnja, Tukulić i juniori Sužanj, Hadžić, Skeledžija i Zaimović.

Prvi dio priprema rukometaši Kaknja će odradti kombinovano u dvorani i na terenu fudbalskog kluba Rudar Kakanj, a akcenat je stavljen na sticanje fizičke spremnosti. Drugi dio priprema će obuhvatati rad sa loptom i uigravanje ekipe kroz kontrolne mečeve.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Cilj je da zadržimo premijeligaški status. Angažovali smo igrače na deficitarnim pozicijama. Bitno je da se maksimalno pripremimo i da se igrači što bolje upoznaju. Vjerujem da smo dosta jači i kvalitetniji u odnosu na prošlu sezonu", rekao je u izjavi za SportSport.ba trener rukometaša Kaknja Nedžad Zaimović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi