Slovenija bolja od bh. kadeta

Rukometni turnir u Rovinju

Slovenija bolja od bh. kadeta

Haris Zilić

Rukometna kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupa na prijateljskom turniru u Rovinju.

U prvom duel naši momci su poraženi od selekcije Slovenije rezultatom 32:47.

Iz priloženog rezultata vidljivo je da su naši mladi rukometaši slabo odigrali u odbrani.

Napad je i na neki način funkcionisao, ali evidentno je da treba puno rada još da bi se moglo parirati selekcijama iz regije, a ovo je nakon skoro decenije da se okupila kadetska reprezentacija naše zemlje.

Inače u pomenutom meču kod naše selekcije Cvitanović je bio najefikasniji sa sedam golova, dok je Halilović postigao šest pogodaka.

Na pomenutom turniru pored Bosne i Hercegovine i Slovenije učestvuju još Austrija i Hrvatska, a bez obzira na rezultat, svakako je za bh. rukomet od velike važnosti da okupljanja omladinskih selekcija u budućnosti ne budu izolovan slučaj.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti