Vidjeli smo pogodak koji će obilježiti rukomet: Igrači se uhvatili za glavu, publika ostala u čudu

U susretu EHF Evropa lige

Vidjeli smo pogodak koji će obilježiti rukomet: Igrači se uhvatili za glavu, publika ostala u čudu

Haris Zilić

EHF je prije nekoli sezona napravio sjajnu stvar osnivanjem EHF Evropa lige. Takmičenje u kojem gledamo dosta jakih evropskih klubova i u tekućoj sezoni je privuklo pažnju.

Grupna faza je pri kraju, a u devetom kolu vidjeli smo možda i jedan od najboljih pogodaka u historiji rukometne igre.

Kadetten je u gostima savladao portugalsku Benficu rezučltatom 27:28 i kolo prije kraja osigurao plasman u nokaut fazu EHF Europa lige sa treće pozicije u grupi.

Utakmica je bila veoma uzbudljiva, ali trenutak i 55. minute dugo će se prepričavati. To je bila situacija koja se rijetko viđa na rukometnim terenima, a teško se možemo prisjetiti slične u skorije vrijeme.

Benfica je vodila sa 24:25, Kadetten je imao napad koji nije baš dobro odigrao. Blokirala je to odbrana domaće ekipe.

Dobili su gosti iz Švicarsle korner, svi su smatrali da će sudije odmah svirati pasivnu igru prilikom dodavanja, a onda šok.

Oglasi

Islandski rukometaš Odin Thor Rikhardsson je direktno iz kornera savladao golmana Benfice i poravnao rezultat na 25:25. Nestvaran pogodak koji je i teško prokomentarisati.

Svi u dovrani su se uhvatili za glavu nakon ovog gola, a igrači također nisu mogli vjerovati.

Na kraju se ispostavilo da je pomenuti pogodak možda i presudio pobjednika u ovom susretu obzirom da je Kadetten slavio sa pomenutih jedan razlike.

Nema dileme da je Islanđanin zacementirao svoje mjesto u rukometnim knjigama, a ovaj pogodak će se dugo vrtiti po TV špicama.

Na kraju, šta drugo reći nego, bravo majstore! Po završetku utakmice prišli su mu treneri i igrači Benfice da sportski čestitaju na golu koji je obilježio rukomet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi