Okret, skok iz nemoguće pozicije i golčina za pamćenje: Nisu pomogla ni tri igrača u bloku

Majstorija rukometaša Montpelliera

Okret, skok iz nemoguće pozicije i golčina za pamćenje: Nisu pomogla ni tri igrača u bloku

Haris Zilić

Počela je grupna faza rukometne Evropa lige i odmah u prvom kolu vidjeli smo spektakularan pogodak.

U grupi A, francuski Montpellier je u sjanoj utakmici savladao švicarski Kadetten rezultatom 28:30.

Vidjeli smo dosta preokreta, dobar rukomet, lijepih poteza, a meč je svakako obilježio Kyllian Villeminot rukometaš Montpelliera.

U 39. minuti utakmice Villeminot je postigao gol kakav se rijetko viđa na rukometnim terenima.

Primio je jednu loptu od svog krilnog igrača i iz nemoguće situacije izveo skok šut preko tri igrača koja su bila u bloku, lopta je očistila paučinu u gornjem lijevom uglu gola Kadettena.

Pogodak je odmah postao hit na društvenim mrežama, mnogi su mišljenja da već sada imamo gol sezona na rukometnim terenima.

Inače u timu Montpelliera igrao je i naš Marko Panić.

Grupa A je veoma izejdnačena, pored Montpelliera i Kadettena tu su Goppingen, Benfica, Presov i Veszpremi KKFT, tako da nas sigurno očekuje još dobrih utakmica.

EHF je uvođenjem Evropa lige po ugledu na fudbal napravio pravi potez jer gledamo sve atraktivnije duele u drugom po snazi rukometnom takmičenju na Starom kontinentu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi