Kadić: Uz podršku navijača pobIjediti Slogu

Rukometaši Čelika dočekuju Slogu

Kadić: Uz podršku navijača pobIjediti Slogu

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika ove sezone igraju sjajno i nakon 13. kola nalaze se na prvom mjestu tabele s tri boda ispred sarajevske Bosne.

Izabranici trenera Zdenka Antovića ove sezone nemaju pardona prema nikome, tako da u odigranih 13 kola imaju samo jedan poraz i to protiv Izviđača u prošlom kolu. Danas se u zeničkoj Areni igra derbi 14. kola u kojem će Čelik dočekati dobojsku Slogu, ekipu koja je tradicionalno nezgodna za Zeničane.

Najbolji strijelac i igrač Čelika Davor Kadić pred današnju utakmicu optimista je i nada se da će njegova ekipa upisati novu pobjedu.

"Danas je petak 13., ali on će biti nesretan za Slogu siguran sam. Od kad sam u dresu Čelika nismo pobijedili Slogu, a odigrali smo veliki broj kako prvenstvenih tako i prijateljskih utakmica. Oni su stvarno za nas nezgodan protivnik, ali tradicije i jesu da se ruše. Danas ćemo nastupiti kompletni i kvalitetnija smo ekipa od gostiju, koji ove sezone ne igraju sjajno kao što je to slučaj posljednjih par godina, kada su redovno bili jedan od favorita za prvaka države", ističe Kadić.

Zeničani će sutra prema najavama imati i podršku vatrenih navijača

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Direktor kluba nam je kazao da navijači sutra žele da nas podrže u ovoj veoma bitnoj utakmici za nas, mi smo pomalo uzbuđeni i sretni radi toga jer želimo da ih obradujemo dobrom igrom i rezultatom. Sloga ima dva-tri vrhunska igrača i veoma su ozbiljan protivnik, iako su na tabeli zaostali za vodećim timovima. Uz podršku navijača i naš maksimum ne sumnjam da ćemo slaviti pobjedu i ostati na čelu tabele", kazao je 32-godišnji Davor Kadić.

Utakmica između Čelika i Sloge igra se u danas u zeničkoj Areni sa početkom u 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.