Kajević: Mnogima smeta jako Goražde

Predsjednik Goražda razočaran

Kajević: Mnogima smeta jako Goražde

O. Lekić

U okviru 4. kola Lige 6 rukometaši Sloge su u Doboju savladali Goražde (39:27). Sloga je bar prema rezultatu rutinski upisala pobjedu, no u Goraždu su razočarani suđenjem Begića i Knezovića.

Odmah nakon utakmice SportSport.ba je kontaktiran od predsjednika Goražda, Zafira Kajevića.

"Morao sam vas kontaktirati jer ovo više nema smisla. Nije problem izgubiti i čestitati protivniku na zasluženoj pobjedi, barem nama to nikad nije predstavljalo problem. Međutim, večeras smo pokradeni od sudijskog para Begić - Knezović. Osamanest minuta smo igrali sa igračem manje, a čak devet sedmerca je dosuđeno za Slogu", istakao je Kajević i dodao:

"Uložili smo prigovor, ali žalbu nećemo pisati jer je to bacanje novca. Ne znam ni sam zbog čega se ovo radi Goraždu, ali podatak koji kaže da nam komesar takmičenja Alpeza u četiri susreta tri puta delegira gotovo isti sudijski par (Knezović - Zovko, Begić - Knezović) dovoljno govori o svemu. U Premijer ligi Alpeza je časno radio svoj posao, ali sada su se stvari promijenile. Nakon što smo pobijedili Borac sudija Begić mi je rekao da će mi se osvetiti zbog navodnog vrijeđanja, izgleda da je ispunio svoje prijetne. Goražde je uvijek bilo grad sporta i rukometa i tako će ostati, ali želim da bh. sportska javnost zna šta se radi. Možda je mnoge strah Goražda, boje se vjerovatno da ćemo izboriti nastup u SEHA ligi, pa sada na sve načine pokušavaju obezvrijediti naš rad i trud", dodao je predsjednik RK Goražda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.