Karabatić sve bliže Lowenu
Karabatić želi da ga trenira Serdarušić

Francuz nezadovoljan u Kielu

Karabatić sve bliže Lowenu

Nikola Karabatić, jedan od najboljih rukometaša na planeti, sve je bliži prelasku u redove Lowena.
Naime, nakon što je Nika Serdarušić napustio Kiel i postao trener Lowena sjajni francuski reprezentativac želi ponovo biti u timu koji predvodi popularni Mostarac.

Karabatić to objašnjava činjenicom da se čelnici Kiela nisu ponijeli džentlmenski kako su i obećavali, te da je nakon što je potpisao ugovor s Kielom do 2012. godine nedugo zatim Serdarušić dobio otkaz.

”Nigdje u Karabatićevom ugovoru nije stajalo da će Serdarušić ostati trener”, poručili su iz kluba.
No, Karabatić je kazao kako je upravo Serdarušić ostanak na klupi Kiela bio jedan od uslova da i sam potpiše produžetak saradnje. Na kraju je istakao:
”Nikada nisam rekao da ću ostati u Kielu. Želim ići u klub koji vodi Noka, a čelnici nisu pošteni prema meni.”
Lowen je već u nekoliko navrata poslao ponudu za Karabatića, ali je Kiel postavio neprihvatljive uslove. No, čini se kako se stvari mijenjaju jer su u klubu svjesni da im ne treba “polovni” Karabatić koji više nikada neće imati isti pristup i angažman kao kada ga je sa klupe vodio i savjetovao Serdarušić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.