Karačić: Sigurno da će nam biti mnogo lakše u naredne dvije utakmice

Već sutra igramo sa Portugalom

Karačić: Sigurno da će nam biti mnogo lakše u naredne dvije utakmice

S. Mlaćo

Na otvaranju Evropskog prvenstva rukometna reprezentacija BiH poražena je od Norveške 32:26.

Naši momci nisu mogli parirati Norvežanima, a sada se već okreću sutrašnjem duelu sa Portugalom. Nadamo se prvim bodovima i slavlju naših momaka.

"Dugo smo se pripremali za Norvešku, ali taktičke zamisli nismo uspjeli sprovesti. Bilo je teško, upali smo u njihov mlin, oni su se pitali sve od prve do zadnje minute. Pokušali smo sve, dali smo maksimum, ali nije išlo. Oni su odigrali sjajnu utakmicu, te kada tako igraju nijedna reprezentacija nema šanse protiv njih. U nekim dijelovima utakmice smo bili jako dobri, na početku smo malo nametnuli tempo, ali nisu ni oni odustajali", kazao je Ivan Karačić dan poslije meča za SportSport.ba.

Koliko je dobro što smo odmah na početku igrali sa domaćinom, ujedno jako kvalitetnom reprezentacijom?

"Sada kada gledamo mislim da nije moglo bolje. Prvo veliko takmičenje, plus domaćin. Ako dobijemo Portugal imamo dobre šanse da prođemo dalje. Može se stvoriti taj krug između Francuske, Portugala i nas. Sigurno da će naredne dvije utakmice bili puno lakše za nas sa psihološke strane. Prebrodili smo početak turnira, tu nervozu...", dodao je Karačić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti