Jasna poruka Mirsada Terzića: "Veliki respekt za Portugal, ali..."

Kapiten nakon poraza od Norveške

Jasna poruka Mirsada Terzića: "Veliki respekt za Portugal, ali..."

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Rukometna reprezentacija BiH sinoć je poražena od Norveške sa 32:26 u meču prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Ovo je bila prva historijska utakmica našeg tima na EP, a protiv sjajnih Norvežana naš tim nije imao mnogo šansi. Nakon prospavane noći za SportSport.ba jutros je govorio Mirsad Terzić.

"Moram da kažem da je utakmica bila blizu onakve kako sam očekivao. Borbena i očekivao sam da ćemo napraviti manje grešaka nego što smo ih napravili sinoć. Mislim da su nas te greške i prodane lopte dopustile Norvežanima da se odvoje i igraju drugo poluvrijeme bez pritiska. Kada tako igrate onda vam sve ide od ruke. Šteta, nadao sam se da će utakmica do pedeset i neke minute biti u egalu i onda vidjeti ko će psihički i fizički popustiti. Da se Norveška našla u toj situaciji možda bi mi imali neke šanse", rekao je Terzić i nastavio.

"Međutim, u prvom poluvremenu otišli su na pet razlika, billo je malo borbe i igralo se gol za gol. Onda su otišli na veću razliku i onda tu ne možete više ništa stići. Veliki broj tehničkih grešaka nas je izgleda na kraju koštao".

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Terzić je govorio o tome da li će biti naporno igrati u ovom ritmu utakmice svako drugi dan, te se dotakao meča protiv Portugala kojeg naš tim igra sutra

"Pa sigurno da utiče na igrače taj tempo pogotovo ako nema previše rotacije. To je i za selektora posao da napravi kombinaciju da odmara igrače. Plan za Portugal? Jučerašnja utakmica protiv Francuske pokazala je u kakvu smo grupu upali i pokazala da Portugal nije autsajder što sam i govorio. Jako su uigrani i fizički spremni. Portugalci su izgledali dominantno i veliki respekt za to jer Francuzi uvijek važe da su fizički spremniji i dominantniji na terenu. Opet uvijek kažem daj da riješimo probleme u našem timu, da smanjimo broj grešaka i nedoprinosimo mi toj pobjedi, pa ajde neka oni budu kvalitetniji toliko da nas dobiiju", zaključio je Terzić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

Bhf111
Nema predajee. Vi ste svoje cudo vec napravili. Zadovoljni smo vec i kad budu 3 poraza.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi