Kasim Kamenica "poludio" na igrače Zagreba

Iskusni trener razočaran

Kasim Kamenica "poludio" na igrače Zagreba

Slavni bh. rukometni trener, trenutno šef stručnog štaba Zagreba Kasim Kamenica u razgooru za zagrebačke Sportske novosti osuo je paljbu po svojim igračima nakon poraza od Pick Szegeda na svome terenu u drugom kolu Lige evropskih prvaka.

"Neki su igrači imali čudan pristup utakmici. Ne mogu reći što se dogodilo, ali nismo svi ušli u utakmicu da je dobijemo onako kako smo dogovarali. Čim smo bili brži, bili smo opasniji, ali još ne možemo napraviti neke stvari, još nismo spremni. Mislim da se to vidjelo na igri Mandalinića, Kontreca, Jose Valčića, recimo… Uz miran pristup, koncentraciju, bez pritiska sami na sebe mogli bi puno bolje. Ne možemo bez pojedinačnih učinaka sklopiti cjelinu kakvu bismo željeli", kazao je Kamenica i požalio se da ga igrači ne doživljavaju na pravi način.

"Moram da otmem igrače od njih samih. Smatram da još uvijek nismo dovoljno pripremljeni. Imam otpor da se prepuste boljem, većem i kvalitetnijem radu. Kad uspijem to napraviti, moći će igrači izdržati u visokom ritmu kvalitetno igrati barem 30 minuta.

Ovako ne ide. Ne treba mi više od 30 minuta jer onda rotacijama možemo čuvati igru da ne bude raubanje, na koje se stalno žale. Oni, pak, misle da treniraju puno, stalno kukaju da je puno. Onda nam tako šuterski izgleda završni dio utakmice. Što znači da sada to trebamo trenirati tri sata, a ne sat kao sada. Želio bih da mi se igrači prepuste i da trener bude odgovoran za količinu rada i vođenje momčadi. Onda će stvari biti jasnije svima. Ovdje nikad ne čujete da igrač govori o sebi, svojoj igri. Sve ostalo čujete. Moramo se naučiti biti profesionalci, da svaki bude odgovoran u svom dijelu posla."

Izgledao je vrlo razočarano poslije Szegeda.

"Mislio sam da su Kristianstad i Celje potrošeni u nešto da bismo napredovali. Umjesto da to pokažemo, mi primimo 17 golova u prvom dijelu. Mi smo uz sve to i malo stara momčad, teretna, imamo nekolicinu starijih igrača i teško možemo kvalitetno trčati. Još smo u nekom procesu. Glavni adut nam zato mora biti dobra obrana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije