Katastrofalna igra i sa Islandom
Dobro je da su završile kvalifikacije...

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Katastrofalna igra i sa Islandom

A. Beganović

U posljednjem susretu grupe "4" kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj naša ženska juniorska rukometna reprezentacija ponovo je doživjela katastrofalan poraz. Bolje od naših djevojaka bile su njihove vršnjakinje sa Islanda (16:30). 

Nakon dva razočaravajuća poraza od Srbije i Crne Gore danas su naše mlade reprezentativke ponovo odigrale ispod svih kriterija te sasvim zasluženo izgubile od Islanda.

Od samog početka utakmice gošće sa Islanda bile su puno bolje i samo je bilo pitanje sa kojom razlikom će pobjediti našu selekciju. U igri naših reprezentativki ništa nije štimalo, pa konačan rezultat i jeste pravo mjerilo snaga na terenu.

Sa ova tri poraza i igrom koju su pružile naše djevojke na vidjelo su izašle sve slabosti u ženskom rukometu. Generacija koja predstavlja budućnost našeg rukometa na ovim kvalifikacijama nije pokazala ništa i prava je istina da naš ženski rukomet svakim danom tone sve dublje.

Rukometni savez naše države zaslužuje sve pohvale za organizaciju turnira te za podršku koju su pružili ovoj mladoj reprezentaciji, samo veliko je pitanje šta i kako dalje. U svakom slučaju ove kvalifikacije su pokazale da ova generacija rukometašica teško može naš ženski rukomet podignuti na viši nivo.

U drugom susretu danas su se sastale Srbija i Crna Gora. Svi ljubitelji rukometa koji su gledali ovu utakmicu mogli su uživati u vrhunskoj igri. Crnogorke su na kraju sasvim zasluženo slavile (24:21) i zauzele prvo mjesto u grupi te se tako plasirale na Evropsko prvenstvo. Pored Crnogorki u Mađarsku će i mlade reprezentativke Srbije.

BiH – Island 16:30 (8:17)
Dvorana: Ramiz Salčin – Mojmilo. Gledaoca: 200
Sudije: Yaron Ben Dar i Farah Assaf (oba Izrael).
Sedmerci: BiH 6 (3), Island 5 (4)
Isključenja: BiH 12 minuta, Island 6 minuta.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

BiH: Zorlak, Halebić 2, Zovko 1, Bokarić 1, Malanović 1, Nikolić, Hubanić, Tomić 5, Marić 2, Gabela 2, Gudelj, Marić Ivana 1, Tolić 1, Rešidović.
Selektor: Unčanin Rade

Island: Einarsdottir, Jnutsdottir 4, Hreinsdottir 8, Gunnarsdottir 2, Johansdottir, Palmadottir 2, Omarsdottir 2, Sigurdardottir 6, Jonsdottir 3, Ingolfdottir, Olafsdottir, Sigurjonsdottir, Erlingsdottir.
Selektor: S. Arnarson

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije