Kiel nepobjediv, Fuchse bolji od Wetzlara

Kiel nepobjediv, Fuchse bolji od Wetzlara

A. Beganović

U okviru 21. kola rukometne Bundeslige odigrana su tri susreta, a Wetzlar našeg Adnana Harmandića na domaćem terenu je poražen od Fuchse Berlina (29:26).

Favorizirana momčad iz Berlina upisala je pobjedu na gostovanju kod Wetzlara. Fuchse su do nove pobjede vodili Christophersen sa 8 golova, te Ninčević i Bult sa po 5 golova. Kod Wetzlara sa 6 golova najefikasniji je bio Kristjansson, dok je naš reprezentativac Adnan Harmandić postigao 3 gola.

U derbiju kola Kiel je bez većih problema savladao Lowen (33:25). Jicha sa 10, te Ilić sa 6 golova bili su najefikasniji kod pobjedničke momčadi, dok je Gensheimer sa 8 golova bio najefikasniji kod Lavova.

Grosswallstadt jepred domaćim navijačima s minimalnih 24:23 savladao Bergischer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti