Kiel prošao u četvrtfinale Lige šampiona

Nakon pobjede protiv Rhein-Neckar Loewena

Kiel prošao u četvrtfinale Lige šampiona

Rukometaši njemačkog Kiela plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona nakon večerašnje pobjede protiv Rhein-Neckar Loewena u gostima sa 26:24.

Iako je Loewen u prvom meču slavio sa 25:24, Kiel je ipak uspio da prestigne tu prednost i da u veoma uzbudljivoj završnici na kraju slavi pobjedu i plasman u četvrtfinale.

Prvo poluvrijeme ove utakmice okončano je neriješenim rezultatom (12:12), a u drugom dijelu bilo je veoma uzbudljivo. Naime, ekipa Rhein-Neckara imala je dva gola prednosti sredinom nastavka, ali ipak je Kiel smogao snage i uspio da preokrene rezultat u posljednjim trenucima.

Do trijumfa su ih vodili Marko Vujin i Nikola Bilyk sa po pet golova, dok je Patrick Wiencek imao jedan gol manje. Kod domaće ekipe Kim Ekdahl du Rietz je imao šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi