Konjuh i dalje "za vratom" Čeliku

U Živinicama savladano Goražde

Konjuh i dalje "za vratom" Čeliku

Edmir Škorić

Pred nešto više od hiljadu gledatelja rukometaši Konjuha slavili su pobjedu protiv Goražda.

Dobra igra u nastavku donijela je domaćinu vrijednu pobjedu. Gosti su u prvih pola sata bili dosta ravnopravan protivnik, što govori i konačan rezultat na poluvremenu (12:12).

 

Prelomni trenutak dogodio se u 42. minuti, kada su Hadžiomerović jednom i Begić dva puta pogađali za već sigurnih 22:18. Uspjeli su se primaknuti gosti na tri gol, no tu je bio i kraj (30:27).

 

Domaći sastav predvodio je Emir Rahimić sa 11 pogodaka, Begić je postigao pet, a  Smajić četiri. Dedović sa osam, odnosno Bukva sa sedam golova bili su najzapaženiji u redovima gostiju.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

 

Konjuh sada ima 47 bodova, bod manje od vodećeg Čelika, koji je večeras s lakoćom u Zenici savladao Prijedor. Slavio je i trećeplasirani Gradačac, koji ima 43 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije