Konjuh nadigrao Bosnu: Studenti u grčevitoj borbi za ostanak

Ubjedljiva pobjeda ekipe iz Živinica

Konjuh nadigrao Bosnu: Studenti u grčevitoj borbi za ostanak

Adnan Beganović

U okviru 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sarajevska Bosna je pretrpjela poraz na gostovanju u Živinicama. Domaći Konjuh je slavio rezultatom 33:26, a ovim porazom Studenti su smanjili svoje šanse u borbi za ostanak u eliti.

Do kraja prvenstvene trke ostala su još četiri kola, a Studenti će do posljednjeg zvuka sirene strijepiti za ostanak u društvu najboljih.

Danas su u Živinicama izabranici Zuhdije Korkarića podbacili, a pitanje pobjednika odlučeno je već u prvom dijelu kada su domaći imali prednost od osam golova (18:10).

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bili su Mihret Husić sa deset, te Edin Sinanović sa osam pogodaka, dok su Semir Memić sa osam, Eldin Travančić sa pet, te Tarik Balta i Edin Hajdarević sa po četiri čpogotka bili najefikasniji kod Bosne.

Premijer liga BiH, 26. kolo:

Konjuh - Bosna 33:26 (18:10)

KONJUH: Bešić, Husić 10, Brkić 2, Malčinović, Begić 4, Pejkušić 1, Modrić, Omerović, Smajić 4, Sinanović 8, Ferhatbegović 2, Alijagić, Mišić 1, Omazić, Kemal Hamzić 1, Arnad Hamzić. Trener: Adnan Bašić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

BOSNA: Dramac, Travančić 5, Gušić, Balta 4, Džubur 2, Rahimić, Čavčić, Hajdarević 4, Adnan Balta 1, Kordić, Cvetskovski, Huseingegović, Čakal, Birdahić 2, Halilović, Memić 8. Trener Zuhdija Korkarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi