Konjuh se pobjedom nad Čelikom plasirao u narednu rundu

Kup BiH u rukometu

Konjuh se pobjedom nad Čelikom plasirao u narednu rundu

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika i Konjuha večeras su u zeničkoj Areni odigrali utakmicu u okviru 2.kola Kup-a BiH. Bila je to veoma zanimljiva i efikasna utakmica, koju su na kraju u svoju korist riješili gosti iz Živinica.

Početak utakmice protekao je u izjednačenoj igri, domaćine je čitavo prvo poluvrijeme u životu držao sjajni golman Enes Sirčo, koji je u prvom dijelu utakmice imao 12 odbrana. Ipak gosti su večeras bili dominantni, posebno u kontri nakon odlične odbrane, njihovi igrači su to savršeno utrenirali. Na poluvrijeme se otišlo vodstvom gostiju 14:17.

Početak drugog poluvremena gosti su dobro otvorili, postigli nekoliko golova i došli do čak osam golova prednosti, bilo je 16:24 za Konjuh. Ipak domaćini zahvaljujući sjajnom Sirči na golu, te mladom Hadžiću i Pandžiću u 48.minuti dolaze na samo minus jedan 25:26. Međutim nisu mogli do konačnog preokreta, gosti su dosta iskusnija ekipa kojoj se teško može desiti da dobivenu utakmicu i izgube.

Finiš utakmice gosti iz Živinica riješili su u svoju korist, tako da je na kraju bilo 31:34 za Konjuh, koji se tako plasirao u narednu rundu takmičenja Kupa BiH.

U redovima pobjedničke ekipe sjajan je bio Husić s devet, Hamzić je postigao osam, dok je Alijagić dodao sedam golova. U redovima Čelika pored sjajnog golmana Sirće, koji je skupio 22 odbrane, trojac Pandžić-Begagić-Begović postigli su po sedam golova, dok je Hadžić postigao šest.

Zanimljivo da će ove dvije ekipe već u subotu igrati novu utakmicu, ovaj put u Živinicama u okviru redovnog kola Premijer lige u rukometu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi