Kostur tima u narednoj sezoni činit će domaće snage

RK Čelik 1. avgusta kreće s pripremama

Kostur tima u narednoj sezoni činit će domaće snage

Dino Kurbegović

Na sjednici Upravnog odbora Rukmetnog klub Čelik donesena je odluka da pripreme za naredno prvenstvo u Premijer ligi BiH započnu 1. avgusta. Prema informaciji iz RK Čelik, radit će se u Gradskoj areni, u teretani i na Kamberovića polju dva, a nekada i tri puta dnevno. Trener Čelika Seldin Rizvanović kaže da  kostur tima čine domaći igrači iz prethodnog prvenstva. 

"Aldin Begagić, Edin Bajramović, Mirza Dervenčić, Edvin Begović, Adnan Begagić, Milan Duvnjak, Enes Sirčo, Hamza Hadžić, Amar Kobilica  i Ajdin Tufekčić, a provjerenoj ekipi će biti priključeno i desetak juniora s kojima će biti potpisani stipendijski ugovori", kaže Rizvanović. Naredno prvenstvo u Premijer ligi BiH počinje 3. septembra.

RK Čelik organizuje međunarodni memorijalni turnir u čast Zaima Kobilice

Rukometni klub Čelik Zenica, prema odluci Uprave kluba, krajem avgusta organizuje međunarodni rukometni turnir ,,Zaim Kobilica", u čast ovog vrsnog rukometaša, koji je preminuo prošle godine, a igrao je za RK Čelik i italijanski HC Prato, te za reprezentaciju BiH i Italije.

"Pozivi za turnir su otišli na adrese HC Prato, RK Konjuh iz Živinica i RK Bosna iz Visokog. Želimo da pored uspomene na jednog od najboljih rukometaša Čelika svih vremena Zaima Kobilicu, napravimo i malu svečanost za našeg dosadašnjeg odličnog igrača i kapitena u prethodnih nekoliko  sezona, Davora Kadića, koji je nakon pet i po godina provedenih u Čeliku,  iz porodičnih razloga prešao u RK Konjuh iz Živinica ",kaže  Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Rk Čelik vrši upis u besplatnu školu rukometa

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Rukometni klub Čelik, član Premijer lige BiH i ovogodišnji sudionik osmine finala evropskog Čelendžer kupa vrši prijem novih članova za besplatnu školu rukometa. Godišta koja se mogu prijaviti su: 2004./ 2005. i 2006/2007., a članarina se ne naplaćuje! Školu će voditi poznate ranije rukometne zvijezde, ali i sadašnji rukometaši i reprezentativci BiH. Prijave se vrše svakim danom osim nedjelje u prostorijama Rukometnog kluba Čelik, u zgradi pored Hotela Internacional.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi