Grudama titula u Kupu BiH

U finalu bolje od Krivaje

Grudama titula u Kupu BiH

H. Zilić

Rukometašice Gruda osvajačice su Kupa Bosne i Hercegovinu za ovu sezonu.

Gruđanke su do četvrtog naslova u Kupu BiH došle trijumfom u finalu protiv ekipe Kirvaje iz Zavidovića rezultatom 34:23, a završnica je igrana u Grudama.

Grude su finalni duel prelomile već sredinom prvog poluvremena kada su imale sedam golova razlike, nakon početnog vodstva Krivaje od 0:2.

Nakon serije u prvom poluvremenu, Gruđanke su do kraja rutinski priveleme meč kraju za novo slavlje.

Tim iz Hercegovine su do pobjede vodile Petković Teodora sa deset i Lovrić Klara sa sedam postignutih pogodaka. Jelčić Amanda dodala je pet.

Kod Krivaje istakle su se Mehinagić Amna, Latifović Alena, Mehanović Ilma i Ćosić Jasmina sa po četiri postignuta pogotka.

HRK Grude je tako sezonu okončao sa duplom krunom jer su ranije osvojile sedmi naslov prvakinja Bosne i Hercegovine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi