Poznati parovi četvrtine finala Kupa BiH: Kuglice spojile veliki derbi
FOTO: E. Dindić

Očekuje nas dosta uzbuđenja

Poznati parovi četvrtine finala Kupa BiH: Kuglice spojile veliki derbi

H. Zilić

Rukometna sezona u Bosni i Hercegovini lagano se zakuhava pred samu završnicu, a proed uzbuđenja u ligaškom dijelu takmičenja, očekuje nas dosta uzbuđenja i u Kupu Bosne i Hercegovine.

U Banja Luci je danas održan žrijeb četvrtine finala u konkurenciji rukometaša i već u ovoj fazi gledat ćemo jedan od derbi duela.

Kuglice su već u ovoj fazi takmičenja spojile Izviđač i Borac, dva tima koja svake sezone imaju visoke ambicije u Kupu Bosne i i Hercegovine i napad na trofeje.

Titutlu u Kupu brani ekipa Vogošće koja će u četvrtini finala Kup ne nezogdno gostonje u Živinice kod ekipe Konjuha u prvom duelu.

Uzbudljivo će sigurno biti i u duelu Krivaje i Gračanice, ako i u meču dva tima koja su ove sezone branila boje Bosne i Hercegovine u Evropi, a to su Leotar i Sloboda.

Parovi četvrtfinala Kupa BiH za rukometaše:

Oglasi

Izviđač – Borac

Konjuh – Vogošća

Leotar – Sloboda

Krivaja – Gračanica

Prvi mečevi na rasporedu su 20, a revanši 27. marta. Prvonavedene ekipe su domaćini prvih susreta.

Oglasi

Krajem poršle kalendarske godine određeni su i parovi četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine, a nakon duela pretkola i tu imamo jasnu sliku za četvrtfinale u kojem se sastaju:

ŽRK Borac – ŽRK Knežopoljka

HRK Grude – ŽRK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje

ŽRK Krivaja – ŽRK Ilidža

RK Hadžići – HŽRK Zrinjski

Mečevi četvrtfinala kod rukometašica će se također igrati 20. i 27. marta 2024. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti