Kvalifikacije za OI: Hrvatska u jako teškoj grupi

Borba za odlazak na Olimpijske igre

Kvalifikacije za OI: Hrvatska u jako teškoj grupi

E. Škorić

Kvalifikacijski rukometni turnir za Olimpijske igre bit će odigran od 17. do 19. aprila.

Objavljene su i grupe, a viceprvak Evrope, reprezentacija Hrvatske, imat će jako težak put do Olimpijskih igara.

Igrat će u grupi s Francuskom, Portugalom i Tunisom, a domaćin turnira bit će Francuska, koja je razočarala na Euru, pošto je ispala već u grupnoj fazi. Zanimljivo da su dva od tri rivala Hrvatskoj igrala u grupi s BiH na Euru.

Njemačka će biti domaćin grupe u kojoj će igrati Švedska, Slovenija i Alžir (treća selekcija s prvenstva Afrike), a Norveška će ugostiti Brazil, Čile i Južnu Koreju, što je na papiru daleko najlakša grupa.

Najbolje dvije reprezentacije iz svake grupe idu na Igre. U Tokiju su već domaćini Japan, Danska, Bahrein, Španjolska, Egipat i Argentina.

Top Komentari

Maestro
Proći će ko u finalu evropskog prvenstva lopovi kradu igrače drugih država
4 6
pero98
Laganini do Olimpijskih igara.
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi