Lazarov desetkom diplomirao na DIF-u

Uspješan i na privatnom planu

Lazarov desetkom diplomirao na DIF-u

S. Grebović

Kapiten rukometne reprezentacije Makedonije i najbolji rukometaš u historiji ove zemlje Kiril Lazarov diplomirao je ocjenom 10 na Fakultetu za fizičku kulturu u Skopju.

Ovaj tridesetsedmogodišnji rukometaš je diplomsku temu posvećenju rukometu branio samo nekoliko sati nakon utakmice u Cluju sa Rumunijom u kojoj je njegova selekcija poražena sa 26:25, ali se zbog pobjede u prvom meču od 8 razlike ipak našla na smotri najboljih evropskih selekcija koja će se u januaru mjesecu naredne godine održati u Njemačkoj i Danskoj.

Kako su prenijeli lokalni mediji, odbrani diplomskog rada svog kapitena prisustvovali su i skoro svi saigrači iz reprezentacije, neki raniji saigrači i treneri i prvi ljudi Rukometne federacije Makedonije, na čelu sa predsjednikom Živkom Mukaetovim.

Bek francuskog Nantesa Kiril Lazarov nedavno je postao najbolji strijelac završnih turnira Lige prvaka, a kao reprezentativac Makedonije najbolji je strijelac u historiji svjetskih prvenstava, kao i najbolji strijelac evropskih prvenstava.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi