Burić briljirao protiv moćnog PSG-a, Vardar zaustavio viceprvaka Evrope, remi Zagreba

Liga prvaka

Burić briljirao protiv moćnog PSG-a, Vardar zaustavio viceprvaka Evrope, remi Zagreba

H. Zilić

Odigrano je pet mečeva trećeg kola Lige prvaka za rukometaše.

Derbi večer odigran je na sjeveru Njemačke gdje je Flensburg dočekao moćni PSG, a utakmica je završena remijem 27:27.

Tim iz Njemačke predvodio je naš Benjamin Burić koji je protiv zvijezda PSG sakupio 14 odbrana! U napadu se kod domaćih izdvojio Hampus Wanne sa sedam golova, dok je kod gostiju raspucan bio Mikkel Hansen sa šest pogodaka.

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao protiv Elveruma rezultatom 27:27.

Uzbudljivo je bilo i u Skoplju gdje je Vardar srušio vicešampiona Evrope ekipu Aalbroga i slavio sa 30:28 na krilima sjajnog Dibirova koji je postigao devet golova na golu je briljirao Ristovski sa nekoliko sjajnih intervencija.

Vive Keilce su kao gosti savladali Motor rezultatom 25:26, dok je Veszprem na svom parketu zaustavio prvaka Evrope ekipu Barcelone i slavio rezultatom 29:28.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi