Lipović: Cazin živi za rukomet

Rukometaš Krajine za SportSport.ba

Lipović: Cazin živi za rukomet

S. Bošković

Rukometni klub Krajina Cazin ove sezone je ušao u društvo najboljih bosanskohercegovačkih klubova gdje želi i ostati.

Cazinjani su pred sebe postavili zadatak da u aktuelnoj sezoni opstanu u elitnom društvu bh. rukometa. Nakon 19 odigranih utakmica Krajina se nalazi na sredini ljestvice sa 25 osvojenih bodova i čini se da je opstanak svakom utakmicom sve bliži i bliži. 

"Sigurno da sam zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone, ipak nam je ovo prva godina u  društvu najboljih bh. klubova. Još dosta učimo i iz utakmice u utakmicu sve više stičemo iskustvo što se vidi i po rezultatima", rekao je u razgovoru za SportSport.ba jedan od najboljih rukometaša Krajine ove sezone, Alen Lipović.

Klub iz Cazina nije igrao blistavo u prvoj polusezoni, te se nakon 15 odigranih utakmica nalazio u opasnoj zoni. Ipak, promjena trenera i dolazak nekoliko novih rukometaša u Cazin promijenili su situaciju u klubu. Krajina je u posljednje četiri utakmice slavila tri puta. Jedini poraz rukometaši Krajine doživjeli su od Bosne iz Visokog, a na domaćem parketu su priredili iznenađenje savladavši Derventu. 

"U ovu polusezonu smo ušli sa nekoliko novih igrača i sa novim trenerom, ekipa jako dobro radi, znamo šta je cilj kluba i nastojimo svi zajedno to ostvariti. Ja sam jako zadovoljan sa svojim igrama u ovoj polusezoni ali najveće zasluge idu mojim suigračima koji mi pomažu da ostvarim dobre igre, govori Lipović.

Krajina danas u 17h igra protiv Gračanice u Cazinu. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Dolazi nam ekipa Gračanice koja je jako nezgodan protivnik, mladi su i vole brz rukomet. Ne trebamo se fokusirati na samo jednog igrača, već na cijelu njihovu ekipu", ističe rukometaš kluba iz Cazina i za kraj dodaje:

"Krajina ima jasan cilj ove sezone, a to je opstanak u društvu najboljih. Nadam se da ćemo to na kraju uspjeti i ostvariti. Pred Krajinu tek dolaze bolji dani i siguran sam da ćemo još dugo biti u društvu najboljih. Cazin je trenutno grad koji živi za rukomet. Svi sa nestrpljenjem čekaju domaće utakmice. Tu je i navijačka grupa "Šejtani" koji daju svim utakmicama poseban štih". 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi