Loše prvo poluvrijeme koštalo RK Gračanica: Dukla slavi prolaz dalje

Poraz bh. tima

Loše prvo poluvrijeme koštalo RK Gračanica: Dukla slavi prolaz dalje

M. Šljivak, foto: E. Oštraković

Rukometaši Gračanice poraženi večeras na domaćem terenu od Dukle iz Praga rezultatom 20:21 u revanš utakmici 3. kola EHF Challenge kupa.

Češki tim stigao je u Gračanicu sa pet golova prednosti iz prvog meča (26:21), a pred krcatom dvoranom gosti se nisu prepali, već su od prve minute nametnuli svoj ritam igre.

Kontrolisali su potpuno igru, igrali su zaista dobru odbranu, strpljivo su gradili napade i uglavnom su ih veoma dobro rješavali, pa su već do poluvremena stekli šest golova prednosti (6:12) i postavili su domaće pred zaista veliki izazov u nastavku utakmice.

Gosti su postigli gol za 6:13 na otvaranju drugog poluvremena, a zatim je krenula serija Gračanice. Igrao je domaći tim zaista fantastično i golom Ćuzovića u 43. minuti dolaze do izjednačenja rezultata na 13:13.

Nastavio je domaći tim sa odličnom igrom, a u 49. minuti po prvi put dolaze do vodstva, a pogodio je Dušan Živanov 16:15.

Međutim, nije bilo snage da se napravi neka velika serija kojom bi se Gračanica približila pobjedi. Gosti su na

U domaćem timu je samo pet rukometaša postizalo golove. Vladimir Tomić je postigao devet, Dušan Živanov sedam, Mile Ćuzović dva, a Omer Mehmedović i Adi Džinović po jedan gol.

Matej Klima i Jakub Svitak su postigli po šest golova u redovima češkog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi