Loše vijesti za bh. rukomet: Od EHF ništa drugo nismo ni mogli očekivati
Nebuloza u najavi: Čak ni aktuelni prvak Montpellier nije siguran učesnik Lige evropskih prvaka

Nećemo imati predstavnika u Ligi prvaka

Loše vijesti za bh. rukomet: Od EHF ništa drugo nismo ni mogli očekivati

Kad bh. aktuelni prvak ne zadovoljava uvjete jedne SEHA lige, bilo bi pretjerano i optimistično očekivati da će konkurirati za nastup u Ligi evropskih prvaka, no i da zadovoljava pitanje je koliko bi EHF bio blagonaklon prema klubovima iz BiH.

Na kraju krajeva uslovi nisu ništa lošiji nego što su nekada bili kada se igralo u Ligi prvaka niti su gori od uslova kakvi vladaju u raznim drugim klubovima koji učestvuju u Ligi prvaka, eli eto, i to nam je valjda neki znak gdje je bh. rukomet trenutno i u odnosu na prijede desetak godina.

Posljednjih godina ne da nismo imali predstavnika u Ligi prvaka, nego naši klubovi do prije dvije godine nisu željeli igrati bilo kakvo evropsko takmičenje. Prošle i pretprošle godine praksa se promijenila pa suekipe iz BiH nastupale u okviru EHF kupova.

Osim prvaka Bosne i Hercegovine, ekipe Izviđača u Ligi Prvaka neće biti ni predstavnika Srbije kao ni predstavnika Crne Gore, a od ostalih ekipa iz regiona za specijalnu pozivnicu prijavili su se viceprvak Makedonije, ekipa Metalurga i drugi po jačini klub iz Slovenije, ekipa Gorenja. Inače ove godine bit će jagma za pozivnicima budući da neki tradiocinalni učesnici nisu izborili takmičenje kroz nacionalna prvenstva, pa bi bilo neobično gledati Ligu prvaka recimo bez Veszprema ili još nebuloznije bez aktuelnog prvaka Montpelliera.

Za specijalnu pozivnicu ukupno se prijavilo 12 klubova: Alpa (Austrija), SKA (Bjelorusija) , Silkeborg (Danska), Monpellier, Nantes (Francuska), Fuchse (Njemačka), Veszprem (Mađarska), Maccabi (Izrael), Metalurg (Makedonija), OVI Lions (Holandija), Wisla Plock (Poljska), Gorenje Velenje (Slovenija).

Konačna odluka će biti donešena na kongresu EHF-a 18. juna u Glazgovu, a žrijeb za grupa je 10 dana kasnije u sjedištu EHF-a u Beču.

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Ovi nas samo karaju!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi