Mahmut Obralić ponovo na klupi Maglajlija
FOTO: sportzdk.ba

RK Maglaj riješio pitanje trenera

Mahmut Obralić ponovo na klupi Maglajlija

S. Mlaćo

Nakon što je u oktobru prošle godine podnio ostavku, Mahmut Obralić ponovo će sjesti na klupu RK Maglaj.

Uprava Maglajlija održala je niz sastanaka, te na kraju uspjela privoljeti Obralića na povratak u ovaj klub. 

RK Maglaj je trenutno devetoplasirana momčad lige i ima 15 osvojenih bodova, te će u drugom dijelu sezonu voditi borbu za opstanak u ligi, iako su Hercegovina i Krajina u skoro bezizlaznoj situaciji. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Povodom povratka u ovaj klub, Obralić se obratio saopštenjem za medije i navijače. 

"Polusezona koja je iza nas bila je izuzetno napeta i nadasve teška. Nakon moje ostavke u oktobru 2016. godine dobijao sam i dobijam ponude relevantnih premijerligaških klubova. Razmišljanje o daljnjem nastavku mog trenerskog puta nimalo nije bilo lahko između ostalog i zbog vas, vjerne publike koja nije krila svoje žaljenje i ogorčenost mojim odlaskom iz redova Rukometnog kluba „Maglaj“. Velika je odgovornost biti prva asocijacija na riječ trener u našem Gradu. Upravni odbor, publika iz naše dvorane i građanstvo nisu me mogli ostaviti ravnodušnog i ne navesti me na intenzivno razmišljanje i donošenje odluke. Mnogi će, dok ovo čitaju, zasigurno pomisliti: „Ne može on bez rukometa!“ i upravu ste, djelimično, jer se rukomet ne igra samo u Maglaju. Mogao sam nastaviti put negdje drugo, ali Maglaj i maglajski rukomet u mome srcu zauzimaju posebno mjesto. Iskusan trener treba znati kada otići. To sam već rekao u oktobru. Iskusan trener isto tako treba prepoznati trenutak kada je potrebno izdići se iznad svojih principa i prihvatiti iskreni poziv kako igrača tako i uprave kluba, a sve zarad višeg cilja koji se oduvijek ogledao u našoj prepunoj Sportskoj dvorani i potrebe da se opravda povjerenje navijača i svih onih koji pomažu i grade ime Kluba. Ne trebamo zaboraviti da je u sportu grb svetinja i da se bez obzira na paralelne procese, negodovanje i opstrukcije Maglaj i rukomet se vole i kada se pobjeđuje i kada se gubi", napisao je Obralić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti