Majda Mehmedović srušila Japan u drami, neočekivan poraz Norveške

SP za rukometašice

Majda Mehmedović srušila Japan u drami, neočekivan poraz Norveške

E. Škorić

Rukometašice Crne Gore bile su bolje od Japana sa 30:26 i tako su obezbijedile makar četvrto mjesto u grupi 2.

Brzo su Crnogorke otišle na pet razlike i djelovalo je da neće imati većih problema protiv Japana, ali i peti od šest mečeva u Japanu su "lavice" morale da dobiju tek nakon dramatične završnice.

Majda Mehmedović je srušila Japanke u odlučujućim momentima utakmice. Njena dva gola bila su presudna za pobjedu Crne Gore.

Inače, Radičević je postigla osam pogodaka u pobjedi Crne Gore, Mehmedović šest, a Brnović četiri gola. Fujita je postigla sedam golova u domaćoj selekciji.

U derbiju grupe 1 Norveška je poražena od Njemačke sa 25:23, pa su Njemice zasjele na prvo mjesto, dok Nizozemska protiv Danske ima dobru priliku da napravi korak ka polufinalu, ali još uvijek je sve otvoreno u grupi koja će biti jako zanimljiva do samog kraja.

Bolk je njemačku reprezentaciju predvodila sa šest pogodaka.

Top Komentari

user1575803350
Nije Norveska izgubila nego Holandija.Danas izgleda svako novinar.
4 0
vuk
Zato instagram vijesti vande rasturaju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi